Perintkert kft.

Gencsapáti

A kezdetek

A Perintkert Kft.-t 1997-ben alapította meg Józsa Katalin és Kovács Zoltán.A kezdeti időszakban néhány hektár területen egy kisebb fajtaválasztékot termesztettek.

Elsősorban Chamaecyparis, Thuja, Prunus szerepelt a kínálatban.
A piaci igényeknek megfelelően az idő folyamán átalakult a termékválaszték.Napjainkban a cégre elsődlegesen az oltványtermesztés és az igényes fajták előállítása jellemző, amelyek közül csak olyan fajtákat választunk ki, amelyek a mi klímánkat kifejezetten jól tűrik.

Törekszünk arra, hogy minél több fajtaújdonság felkerüljön termékpalettánkra, amelyeket extenzív körülmények között, több éven keresztül tudunk tesztelni, majd később a szelektált fajtákat a belföldi és külföldi piacon bevezetni.

S hogy mitől lesz sikeres egy faiskola? A minőség és a munka iránti alázat a kulcsszavak. Miként lehet a meglevő jó eredményeket megtartani, illetve újdonságokat kitalálni és fejleszteni, ezek jelentik a vezérfonalat számunkra. A kollégákkal kialakított sikeres együttműködés a fejlődés, mint közös cél érdekében a siker másik elengedhetetlen alappillére.